Dental implantlar günümüzde diş eksikliklerinin tamamlanmasında giderek popüler hale gelen bir opsiyon halini almaktadır. Dental implantlar iki ana bölümden oluşur.
1 – Çene kemiğinin içine cerrahi olarak yerleştirilen ve dişin kökünün yerini tutan kısım.
2- Kayıp dişin yerini tutan ve kökün yerini tutan parçanın üstüne yerleştirilen kısım.
Dental implantların 1. kısmının yerleştirilmesinden sonra üzerine üst yapının konması için gereken, alt ve üst çenede farklılık gösteren, 3-6 aylık bir bekleme süresi bulunur.Teknoloji ilerledikçe bu bekleme süresi de giderek kısalmaktadır.
DENTAL İMPLANTLARIN UYGULANDIĞI DURUMLAR:
Bir veye iki diş eksikliği durumunda özellikle de yanlardaki dişler sağlamsa implant uygulaması bu eksikliklerin tamamlanmasında iyi bir alternatif çözümdür.
Eksik olan diş, çene arkının en arka dişi ise ve boşluğu tamamlamak için hiçbir dayanak diş yok ise, implant hareketli bir proteze göre çok daha konforlu bir çözüm yoludur.
Ağızda hiç diş olmadıgı durumlarda da implantlar mevcut hareketli protezlerin ağızda hareketliliğini azaltmak için ideal bir çözümdür. Hareketli protezlerin çiğneme etkinliğini arttırdığı gibi, çene kemiğinin de Rezorpsiyonunu (erimesini) oldukça yavaşlatır.
İMPLANT UYGULAMASINA UYGUN BİR ADAY MISINIZ?
Genel sağlık durumunuz iyi ise implanta uygun bir adaysınız anlamına gelir.Ancak implantın yapılacağı bölgedeki kemik miktarı ve üst çenede sinüslerin durumu da oldukça önemlidir.Bu nedenle implant yapılmadan önce mutlaka bir panaromik röntgen hatta bazı durumlarda BT ( Bilgisayarlı Tomografi ) gerekmektedir. Bu tetkikler sonrası hekiminiz konulacak implantın tipine, büyüklüğüne ve şekline karar verecektir.